Križevački mamograf pušten u rad


U ispostavi Doma zdravlja u Križevcima danas je počeo s radom mamograf za rano otkrivanje malignih oboljenja dojke, kojeg je na prigodnoj svečanosti predao na korištenje dr. Jadranko Crnić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.


Uređaj je vrijedan 300 tisuća kuna, a nabavljen je dobrotvornim prilozima građana, donacijama Lige za borbu protiv raka, humanitarnim koncertima i izložbama održavanima u Križevcima tijekom protekle tri godine. Istaknuto je da je najmanja donacija pojedinaca iznosila 10 a najveća oko 1000 kuna, dok su pravne osobe donirale od 1000, što je bio najmanji iznos, do 65 tisuća kuna. Mnogi su, osim novcem, doprinijeli i svojim volonterskim radom i besplatnim uslugama.

Početak rada mamografa poklopio se s Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojki koji će na području Križevaca i četiri okolne općine obuhvatiti 4077 žena.

Na današnjoj svečanosti u Križevcima najavljen je i početak nove akcije za nabavu uređaja za kompjutoriziranu tomografiju za potrebe Opće bolnice u Koprivnici.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.