Novi naslovi u Gradskoj knjižnici

Stručno-znanstveni odjel

KOJU IGRU IGRAŠ?: PSIHOLOGIJA LJUDSKIH ODNOSA / Eric Berne; s engleskoga preveo Tomislav Šostar. – Zagreb: V.B.Z., 2021.

Dr. Berne imao je dragocjenu moć proniknuti u ono što se uistinu zbiva tijekom naših najosnovnijih društvenih interakcija. Stalno igramo igre – životne, seksualne i bračne, igre moći sa šefovima i natjecateljske igre s prijateljima. Dr. Berne razotkriva tajne smicalice i nesvjesne manevre koji vladaju našim intimnim životima.

Donosi nam jasan pregled psiholoških predstava. Njih naziva igrama, a ljudi ih uvijek iznova izvode kako bi došli do olakšanja ili zadovoljstva. Opisanim igrama ilustrira opća načela transakcijske analize, a imena koja im je dao pamtljiva su i otkrivaju gotovo sve: Šutni me, Da nije bilo tebe, Samo ti želim pomoći, Neobično dobro zapažate, Drvena noga, Šeprtlja, Smotajmo ga na brzinu, Krš i lom…Briljantna, zabavna i originalna, ova knjiga pomoći će nam da izgradimo uspješnije i kvalitetnije odnose s drugim ljudima te tako poboljšamo međusobnu komunikaciju.
https://www.vbz.hr/book/koju-igru-igras/

Beletristika

VILINSKA PRIČA / Goran Tribuson. – Zagreb: Egmont, 2021.
Nakon što se dosta godina bavio ispisivanjem kriminalističkih romana i naslova za koje je inspiraciju crpio u vlastitoj autobiografiji, Goran Tribuson se, samo tri godine nakon što je njegov roman „Otac od bronce“ nagrađen uglednom nagradom Gjalski, javlja s novim naslovom.

Novi Tribusonov roman će sve poznavatelje njegova ukusa vratiti u fazu kojom je započeo svoju spisateljsku karijeru – fazu fantastike. Roman “Vilinska priča”, koliko je roman o odrastanju, toliko je i bajka o sedamdesetak godina njemačke povijesti 20. stoljeća.
Max Linder, glavni junak ˝Vilinske priče˝, tipičan je lik kakve smo zavoljeli u brojnim romanima Gorana Tribusona: simpatični gubitnik kojega ponekad život, ponekad i sam sebe, baca na dno, a onda ponovno pronalazi način kako se vratiti. Iako ga se bogata obitelj rano odrekla, on baš i neće žaliti i neće zazirati ni od kakva posla: bit će policajac, istražitelj, švercer, vojnik, ali i trgovac nekretninama. No Max Linder samo je katalizator burne njemačke i europske povijesti prve polovine 20. stoljeća koja će se prelomiti preko njegovih leđa: dva rata, političke promjene, nesretne ljubavi i avanture kao iz kakva najuzbudljivijeg filma.
https://mvinfo.hr/knjiga/14599/vilinska-prica

Dječji odjel

IZADORA MOON KREĆE U ŠKOLU: [napola vampirica, napola vila, ali potpuno jedinstvena!] / [autorica i ilustratorica] Harriet Muncaster; [prijevod Aleksandra Barlović]. – Zagreb: V. B. Z., 2022.

Izadora Moon posebna je jer je drugačija!
Mama joj je vila, tata vampir, a ona je i jedno i drugo. Voli noći, šišmiše i svoju crnu baletnu suknjicu, ali voli i sunce, svoj čarobni štapić i Ružičastog Zeca. Kad dođe vrijeme da Izadora krene u školu, ona ne zna gdje joj je mjesto – u vilinskoj ili u vampirskoj školi?
https://www.vbz.hr/book/izadora-moon-krece-u-skolu/


Knjige za mlade

ROCK POP: 40 LEGENDARNIH GLAZBENIKA I BENDOVA / [autor] Hervé Guilleminot i [ilustrator] Jérôme Masi; [prijevod Lea Vizentaner]. – Zagreb: Rockmark, 2021.

Autor Hervé Guilleminot odabrao je 40 imena, od rocka i popa do rapa i elektronike, kako bi ispričao povijest popularne glazbe od samog početka do danas. Sažete biografije, izbor najznačajnijih albuma i pjesama, ključni datumi događaji, slavni koncerti, modni stilovi i društveno-glazbeni utjecaj popraćeni su ilustracijama Jérômea Masija koje vjerno opisuju sva imena: od Elvisa, Beatlesa i Boba Marleyja preko grupe ABBA, Madonne i Wu-Tang Clana, sve do Nirvane, Beyoncé i Arcade Fire.
https://www.knjizara-dominovic.hr/rock-pop-40-legendarnih-glazbenika-i-bendova-proizvod-
37236/


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.