Koronavirus ponovno u našoj županiji, zabranjeni posjeti u koprivničkoj bolnici

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije nakon pristiglih rezultata nalaza tri testirane osobe iz opće populacije,  potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o pacijentu Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ koji je sukladno protokolima prije daljnje medicinske obrade testiran na COVID-19 infekciju te je nakon prvotnog negativnog nalaza, ponovnim testiranjem potvrđen kao asimptomaski nositelj koronavirusa.

Pacijent je zajedno s još četiri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu, zbrinut i premješten u izolaciju na Infektivnom odjelu koprivničke bolnice sukladno protokolima i uputama koje propisuju parametre zbrinjavanja infektivnih pacijenata, a nakon epidemiološke obrade iz predostrožnosti su mjerom kućne samoizolacije obuhvaćena i četiri zdravstvena djelatnika.

U popodnevnim satima Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je  s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju na telefonskoj sjednici donio i Zaključak o zabrani posjeta i izlazaka korisnika ustanova u socijalnoj skrbi  (domovi za starije i nemoćne osobe na području županije, privatni obiteljski domovi i udomiteljske obitelji)  te do daljnjega ukinuo posjete u koprivničkoj bolnici.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije podsjeća kako se sve aktualne i provjerene informacije ažurno i promptno objavljuju na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije te putem priopćenja za javnost odmah po primitku službenih rezultata nalaza testiranja uzoraka na COVID-19 infekciju.

Ovim putem Županijski Stožer civilne zaštite još jednom apelira na građane da se odgovorno ponašaju i pridržavaju  svih dosad donesenih općih mjera i uputa o fizičkom distanciranju i smanjenju socijalnog kontakta, održavanju higijenskog standarda i dezinfekcije, koje su od ključne važnosti za sprječavanje širenja bolesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.