Otvorene prijave za besplatne radionice programiranja računalnih igara uz Python

Računalno programiranje danas je gotovo neizostavna vještina za cijeli niz tehničkih i prirodoslovnih područja, a sve više i onih društvenih i humanističkih. Python je pak jedan od najkorištenijih programskih jezika na svijetu – s jedne strane idealan za početnike u svijetu programiranja, a s druge strane sveprisutan i u svijetu profesionalaca. Zbog ovih činjenica, programiranje u Pythonu uvriježilo se i kao dio uobičajenog školskog gradiva. Mnogi školarci zato zaključe “ja to znam”. Ipak, kao i svaka vještina, potrebno je mnogo prakse da bi se ovladala, a nekad i osnovni koncepti programiranja ostaju mnogima “misteriozni”. Upravo zato, Future Hub pokreće program “Programiranje računalnih ugara uz Python” koji počinje sljedeći tjedan i namjera mu je pružiti dublji uvid u osnovne koncepte programiranja, ali i usavršiti vještinu kroz praksu.

Bavit ćemo se najzabavnijom primjenom programiranja – radit ćemo jednostavne računalne igre. Koristeći platformu za razvoj računalnih igara PyGame, polaznici će učiti o objektno-orijentiranom programiranju u Pythonu i još mnogo toga“, najavio je voditelj radionica Andrej Dundović i dodao da će polaznici dobiti certifikate o završenom programu.

Ovaj obrazovni program namijenjen je srednjoškolcima, studentima i drugima koji posjeduju osnovna znanja programiranja i žele ih unaprijediti. Pridružiti se mogu i oni koji se nisu baš susretali s programiranjem, ali su željni učenja. Radionice će se održavati ponedjeljkom od 19 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta i besplatne su uz prijavu putem stranice projekta.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci

sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.