U subotu i nedjelju u Čakovcu je održano atletsko prvenstvo Hrvatske za starije juniorke i juniore. Uz učešće klubova iz cijele Hrvatske, križevački klub sudjelovao je, kao i uvijek skromno, s tri-četiri učesnika. Premalo za ozbiljan klub i ozbiljan rad. Starije juniorska kategorija je onaj nukleus iz kojega se prirodnom selekcijom, sistematskim radom, znanjem i temeljitošću stvaraju atletičari i atletičarke koji ostaju u atletici i koji će sutra biti perjanice kluba (ne prolaznici), reprezentativci, rekorderi, olimpijci jednoga dana, zašto ne.

Djevojčica iz sjene, trkačica elitnih disciplina, (800 i 1500 metara) prvi je dan osvojila srebro istrčavši, 1500 metara za vrijednih 4:36;80 (osobni rekord), a drugi dan broncu, istrčavši 800 metara (osobni rekord) za respektabilan rezultat 2:13;13.

Ono što posebno veseli je način na koji je križevačka djevojčica došla do odličja. Hrabrim trčanjem, pametnim “prolazima” i mudrim postavljanjem u utrci, pokazala je sve one odlike koje dobra trkačica ima i umije ih prezentirati u utrci.

I ono najbitnije; istrčani rezultati, ovosezonski značajni pomaci, nisu ni blizu njenih optimalnih mogućnosti. Marcelina budućnost zavisi od njenog rada, ambicioznosti, ali i onih koji vode i nju i klub. I ne improvizacijom, već korak po korak, dan po dan, planskim radom (na papiru razrađenim makro i mikro ciklusima) u kojem su zacrtani cilj, rokovi, sredstva i metode rada (trening) – svetinja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.