Predstavljena knjiga “Biljke koje kazuju vrijeme”

Nezaobilazni nositelj kulturnog života u našem gradu Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima organizirali su u četvrtak, 18. ožujka predstavljanje knjige uglednog hrvatskog agrometeorologa Marka Vučetića „Biljke koje kazuju vrijeme“.
Riječ je o knjizi koja kroz osam poglavlja govori o vremenu i biljkama, a predstavlja zanimljivu kombinaciju pučkih vjerovanja i antičkih mitova sa znanošću.

Uvodno su okupljene, među kojima je bio i gradonačelnik Mario Rajn, pozdravile predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec i dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marijana Ivanek-Martinčić.

O knjizi su govorile urednica knjige Višnjica Vučetić kao i sam autor Marko Vučetić dok su odabrane ulomke čitale profesorice Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Na kraju predavanja Renata Husinec darovala je autoru knjige katalog izložbe „Križevačko knjižno blago: iz obiteljskih knjižnica“, katalog odabranih najstarijih tiskovina prikupljenih u akciji prikupljanja knjiga iz obiteljskih knjižnica.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno