U subotu prvo predavanje iz ciklusa “U potrazi za smislom znanosti”

Izvor: https://pixnio.com/space/planet-earth-universe-galaxy# Licencija: javna domena

 

Novi ciklus predavanja i rasprava o znanosti, pod nazivom “U potrazi za smislom znanosti”, ovog vikenda počinje u sklopu projekta Future Hub Križevci. Namijenjen je učenicima srednjih škola, ali mogu se pridružiti svi znatiželjni građani koji se pitaju kakvog smisla imaju najvažnije znanstvene ideje. Predavanja će biti koncipirana kao zasebne cjeline bez potrebe za posebnim predznanjem.

U prvom uvodnom predavanju naslova “Kako spoznati stvarnost?” bavit ćemo se pitanjima opisa zbilje, temeljnom razlikom psihe i materijalnog svijeta, predmetima psihologije, fizike i filozofije, ukazivati na važnost postavljanja pitanja i kritičkog mišljenja te zakoračiti u potragu za smislom znanosti“, najavio je voditelj programa dr.sc. Petar Pavlović.
Budući da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, predavanje će se organizirati online i to u subotu 23.1. u 17 sati. Dobrodošli su svi koji žele misliti i postavljaju pitanja, potrebno se samo najaviti na futurehub@udruga-point.hr kako bi dobili podatke za pristupanje predavanju.
 

 

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.