Marko Rakar otkriva nam pozadinu korištenja društvenih mreža i digitalne tragove koje ostavljamo iza sebe

Pored tribine na kojoj će gostovati Dunja Mazzocco Drvar, 16. Culture Shock Festival ovaj nam tjedan donosi još jednu izuzetno zanimljivu, ali i poučnu tribinu, posebno za mlade osobe. Gost je Marko Rakar, koji će govoriti o digitalnim tragovima koje ostavljamo iza sebe.

Prezentacija će govoriti o senzorima kojima smo okruženi. O uređajima koji možda i nisu dizajnirani da budu senzori ali se mogu tako koristiti te o analizi podataka koje dobivamo takvim senzorima i ponekad neočekivanim rezultatima koje možemo izračunati, kao i tome koliko smo doista anonimni i koliko nas je teško pronaći i identificirati u “matrici”.

Tribina je ovo koja bi trebala zainteresirati mlade osobe, koje dosta vremena posvećuju društvenim mrežama. Rakar će otkriti gdje i koliko dugo ostaju zabilježene fotografije koje stavljamo na društvene mreže, kao i kome su sve dostupne.

Predavač: Marko Rakar (1972.) je direktor savjetničkog društva MRAK usluge, sa sjedištem u Zagrebu. Rakar je studirao filozofiju i informatologiju na Zagrebačkom sveučilištu. Tečno govori engleski, te je redoviti kolumnist i autor na cijelom nizu blogova, web stranica, novina i časopisa u Hrvatskoj i izvan nje. U svojem radu za vlade i trgovačka društva i druge institucije radio je kao data scientist i arhitekt naprednih statističkih, BI i sustava prediktivne analitike dizajniranih da identificiraju, spriječe i/ili otežaju kriminalne aktivnosti, predvide ponašanje kupaca, povećaju efikasnost procesa i pojednostave proces donošenja odluka. Marko je gostujući predavač na nizu sveučilišta širom svijeta; Zagrebačko, Riječko, Sveučilište Sjever, Dubrovnik, Split, Ljubljana, Beograd, Beč, Zurich, Barcelona, Madrid, New York University, George Mason University, George Washington University.

Ulazak na tribinu je slobodan.

Organizator festivala je Udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelji su Grad Križevci i Ministarstvo kulture.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.