14. POOHfest: Koncert brass kvinteta TUBiSMO zbog lošeg vremena prebačen u Podrumsku dvoranu

Danas se održava koncert povodom 14. POOHfesta, međunarodnog festivala puhačke glazbe, koji je kroz godine izrastao u tradicionalni glazbeni festival u Križevcima te redovito privlači brojan interes.

Na koncertu će nastupiti brass kvintet TUBiSMO, a održati će se u Podrumskoj dvorani Hrvatskog doma. Plan je bio da se održi u atriju Likovne galerije gradskog muzeja, no zbog lošeg je vremena prebačen u zatvoreni prostor.

TUBiSMO brass kvintet je osnovan kao prvi hrvatski ženski brass kvintet. Želja im je približiti publici limene instrumente, ljubav prema glazbi i pokazati svoju raznovrsnost u programu koji izvode. Kvintet djeluje od 2016. godine, a u prvom su ga sastavu činile Tina Horvat (truba), Živa Komar (truba), Amina Belovari (rog), Barbara Ćavar (trombon) i Mia Ćaćić (tuba).

Ideja o osnutku kvinteta pojavila se još za studentskih dana, kad su djevojke zajedno muzicirale u više ansambala i orkestara, a glavni motiv bila je činjenica da još ni jedan takav ženski brass sastav nije osnovan u Hrvatskoj. 2019. godine dolazi do zasad jedine izmjene u sastavu kvinteta. Živu Komar je zamijenio Marin Zokić, dok je ostatak postave ostao nepromijenjen te će se predstaviti križevačkoj publici na 14. POOHfestu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.