Anja i Tomislav odvojili djecu od mobitela: Sportsko ljeto nastavit će se i iduće godine

Na žalost polaznika koji su s nestrpljenjem čekali svaki trening, završeno je Sportsko ljeto koje je ove godine Udruga kineziologa u suradnji s Gradom u Križevcima organizirala prvi puta. Djeca u dobi od sedam do deset godina po dva su tjedna učila osnovne elemente atletike, gimnastike, rukometa, nogometa, košarke, plivanja, odbojke i tenisa. Programom, koji su osmislili i vodili profesori kineziologije Anja Šimunčić i Tomislav Matoić, nastojalo se ukazati na važnost tjelesne aktivnosti u suvremenom načinu života kao ključnog faktora unapređenja zdravlja.

– Najvažnije je to da smo djecu ovog ljeta uspjeli odvojiti od mobitela i tableta, naučili smo ih pravila i osnovne elemente većine sportova, uputili smo ih u sport koji ih najviše zanima, a pri tom smo se zabavili, naigrali, posvađali i pomirili. Kvalitetno smo proveli vrijeme- rekla je trenerica Anja.

Sportsko ljeto polazilo je 56 klinaca iz grada okolice, planirana je jedna, a popunile su se čak tri grupe.

– Interes nas je iznenadio! Sigurno ćemo nastaviti i iduće godine. Razmišljamo o cjelodnevnom programu, ali i o aktivnostima za starije osnovnoškolce- otkrila je predsjednica Udruge kineziologa Marjana Fržović. (GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.