Održano ocjenjivanje vina u sklopu međunarodne izložbe vina „Zlatna vina Alpe Adria 2019.“

U prostoru Podravkinog muzeja prehrane u Koprivnici održano je ocjenjivanje vina u sklopu međunarodne izložbe vina „Zlatna vina Alpe Adria 2019.“, koja će se održati 28. lipnja ove godine s početkom u 18 sati u Podravkinom rekreacijskom centru. Ocjenjivanju je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota. Organizator i domaćin Izložbe je Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom.

Manifestacija okuplja vinare s najbolje ocijenjenim vinima (zlatnim vinima) na izložbama u regijama članica Saveza Alpe Jadran i šire, a ocjenjuje ih međunarodno ocjenjivačko povjerenstvo predvođeno predsjednicom doc.dr.sc. Ana-Marijom Jagatić Korenikom.

Na ocjenjivanje je pristiglo ukupno 38 vina, i to iz Austrije, Mađarske i Hrvatske, a osim Koprivničko-križevačke, sudjelovali su i vinari iz Zagrebačke, Varaždinske i Požeško-slavonske županije. Među vinima, dva su osvojila broncu, 15 ih je osvojilo srebro, a 13 zlato. Veliko zlato s 92 boda osvojilo je vino Traminac izborna berba prosušanih bobica Josipa Rajakovića iz Zagrebačke županije. Od domaćih vinara, zlato su osvojili Graševina OPG-a Tatjane Grudić, Graševina Elizabeta Vinarije Korenko, Traminac mirisavi Josipa Gašparića, Sivi Pinot Vinarije Matočec te Riesling premium Vinarije Kostanjevec.

„Zlatna vina Alpe Adria 2019.“ održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran, s ciljem promocije vina, vinara i vinorodnih područja u regijama članicama Saveza Alpe Jadran. Svrha događaja je i povezivanje proizvođača vina s ugostiteljima, hotelijerima i vlasnicima vinarija, stoga će na izložbu vina biti pozvani stručnjaci i subjekti i iz tog sektora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.