Novi izgled Frankopanske ulice: Svečano otvorena prometna žila kucavica centra Križevaca

Radovi na kompleksoj rekonstrukciji Frankopanske ulice u Križevcima danas su i službeno gotovi, nešto manje od osam mjeseci nakon početka.

Podsjetimo, 10. listopada 2018. godine započela je temeljita rekonctrukcija ove prometne žile kucavice centra Križevaca, a koja je bila jedna od najderutnijih prometnica u samom gradu. Zbog stanja, ali i s obzirom na opsežnost zahtjeva radova i činjenicu da su se provodili u dvije faze jer je riječ o staroj gradskoj jezgri sa starim kućama koje imaju osjetljive temelje, ova rekonstrukcija dugo je godina bila gorući problem gradskih vlasti, ali i tome je, konačno, došao kraj.

U prvoj fazi rekonstrukcije Frankopanske ulice radila se odvodnja, vodovod te je postavljena DTK mreža.  Nakon toga su u drugoj fazi uslijedili iskop postojećeg asfalta i nasipavanje kamenom sve do konačnog asfaltiranja prometnice.

Prilikom završetka radova, gradonačelnik Mario Rajn izjavio je: “Sjećate se onih rupa po cesti u Frankopanskoj ulici? Godinama zanemarivana ulica u centru grada od danas ima novi izgled! Završena je 3,2 milijuna kuna vrijedna kompletna rekonstrukcija Frankopanske ulice. Nažalost, diljem grada ima još ulica koje zaslužuju rekonstrukciju ili pak asfaltiranje, no doći će i one na red. Ne možemo sve u dvije godine, jel da?”

Završetak radova stigao je u pravi čas jer nas nadolazećeg vikenda očekuje 52. po redu Križevačko veliko spravišče. Očekuju se brojni posjetitelji iz grada i okolice, funkcionalnost ove prometnice olakšat će dolazak mnogima koji dolaze iz tog smjera.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.