Građani Križevaca dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje papira

Gradu Križevcima odobrena su sredstva za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje papira. Projektom će biti nabavljeno 5800 spremnika od 120 litara i 150 spremnika od 1100 litara za odvojeno prikupljanje papira. Projekt nabave spremnika  prijavljen je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s kojim je gradonačelnik Mario Rajn potpisao Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Vrijednost projekta je 1.183.827,00 od čega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati nabavu spremnika u visini do 85% prihvatljivih troškova, a preostala sredstva u visini do 15% osigurat će se u proračunu Grada Križevaca.

Nakon javne nabave, koju će provesti Fond, spremnici će biti dostavljeni Gradu Križevcima te podijeljeni korisnicima. Do dobivanja ovih spremnika, građani i dalje odlažu papir u spremnik za reciklažu (narančasti poklopac). Sve ovo u skladu je sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom prema kojem Europska unija očekuje da se u Hrvatskoj razvrstava više od 50 posto nastalog otpada u kućanstvima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.