Priopćenje Živog zida KC-KŽ

Živi zid je u kampanju na području Koprivničko-Križevačke županije ušao čistog obraza i čistih ruku te će ju demokratski provesti do kraja. Našim članovima i simpatizerima je IZRIČITO naloženo da je svako uništavanje imovine drugih stranaka (letaka, plakata), grafitiranje i nečasno djelovanje nepoželjno.

U Križevcima HDZSDP ima promotivnog materijala u vrijednosti više tisuća eura i NITI JEDAN nije potrgan niti prelijepljen od naših ljudi.

S druge strane, ti koji nas prozivaju vandalima i anarhistima, svoje kampanje provode maksimalno prljavo i nečasno. Meni kao predsjedniku ogranka su od početka kampanje tri puta bušene gume na automobilu, moje ljude se verbalno maltretira i prijeti im se, a u privitku šaljem fotografije kao dokaz tome kako HDZHSS provode kampanju što se tiče promotivnih materijala – lijepljenjem plakata na prometne znakove.

Također, opcija HDZHSSSDP si dopušta vandalizam, uništavajući naš jedini billboard u gradu. Zanimljivo, to je trenutno jedini zašarani plakat u gradu.

Očitovanje o ovakvim anarhističkim i nečasnim metodama tražim od nadležnih: grada Križevaca i gradonačelnika Branka Hrga, HAC-a Varaždin te PU Koprivničko-Križevačke.

Ivan Pokupec, prof.
Živi zid Koprivničko-Križevačke županije

Priopćenje Živog zida KC-KŽ

Priopćenje Živog zida KC-KŽ

Priopćenje Živog zida KC-KŽ

Vezano
6 komentara
  1. Redakcija portala piše:

    Zaprimili smo mail od strane g. Ivana Majdaka kao reakciju na priopćenje iz članka, te ga prenosimo u cijelosti:

    Poštovani gospodine Pokupec, vrlo je nekorektno s Vaše strane prozivati stranke, a posebno SDP u kontekstu u kojem nas spominjete i prozivate u svom “Priopćenju”. Članovi SDP-a, a posebno naš Forum mladih koji je i nositelj velikog dijela predizbornih aktivnosti, nikada nisu, niti će ubuduće uništavati bilo čiju imovinu ili predizborne plakate. Mi iz križevačkog SDP-a sve one koji na bilo koji način sudjeluju u izborima, smatramo svojim političkim suparnicima, te se prema njima i njihovoj imovini ponašamo s dužnim poštovanjem. Vjerojatno nikome u gradu nije uništeno više plakata i promidžbenog materijala nego što je to SDP-u i to u svakoj kampanji do sada. Na takve stvari ne reagiramo iz razloga što smatramo da to rade neodgovorni pojedinci, i ne pada nam na pamet da za to neargumentirano optužujemo neke od političkih stranaka kao što to u ovom slučaju Vi radite. Ali ako već želite onda ću Vam ovdje navesti samo jedan primjer uništavanja, odnosno stavljanja van funkcije plakata SDP-a, koji se je dogodio prošli petak na oglasnom stupu ispred Erste banke u Križevcima. Naime, naši forumaši su spojili nekoliko naših plakata i polijepili ih oko oglasnog stupa ispred ESB. Čim smo pospremili opremu i udaljili se, aktivisti Živog zida koji su ostali na trgu nedaleko od oglasnog stupa, a kojima je kako Vi kažete ” IZRIČITO naloženo da je svako uništavanje imovine drugih stranaka (letaka, plakata), grafitiranje i nečasno djelovanje nepoželjno.”… su sve te naše plakate okrenuli naopako i na njih sa druge strane nalijepili nekoliko Vaših oglasa. Kada su me članovi stranke i neki građani koji su gledali kako to radite obavijestili o tome, naložio sam da se ne reagira na tu provokaciju, te nisam dozvolio bilo kakvu reakciju na takav krajnje neprimjeren postupak aktivista Živog zida. Zbog toga mi je još čudnije da sada Vi reagirate, i optužujete nas na ovakav krajnje neprimjeren način. Meni je jasna Vaša želja za medijskom pozornošću, ali ovim putem odbijam sve Vaše insinuacije koje iznosite a odnose se na moju stranku, naše članove i aktiviste, jer mi nemamo nikakve veze sa onim o čemu Vi pišete u svom “Priopćenju”. Sve ovo što ste napisali u svom priopćenju otprilike je isto, kao da ja sada napišem da ste si sami uništili plakate kako bi na sebe privukli medijsku pozornost. S poštovanjem! Ivan Majdak predsjednik GO SDP Križevci

  2. Ivan piše:

    Živi Zid ima moj glas. Sa njima odmah propadamo, dok sa hdzsdp to traje već 25 godina. Bolje odmah propasti nego umirati polako i u agoniji

  3. Željko Car piše:

    strasno je ko je na njemu

  4. Antidemagog piše:

    Je, ja sam videl Devčića, Hrga i Majdaka jučer navečer kak skupa bauljaju po gradu i sprejaju plakate od Živog zida.
    😀

    Zgleda da mali Pokupec kopira Pernarove eksces metode da dobije malo medijskog prostora.
    Tipična ŽZ propaganda – kako s jednim plakatom privući pažnju.
    Naivno ko i njihov program:
    http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=853945

    Za par dana imali bi Boliviju u EU !

  5. Valentina Kovač piše:

    To je strašno. Sad od tog plakata uopće ne vidiš da si u kružnim toku.. Ajme,smijeha.. 🙂

  6. Miodrag Plantak piše:

    Pa pošaran je i Milanović kod kolodvora…pa ne plače…
    Nije sad da mu je pukla cijev u stanu… 🙂

Komentari su zatvoreni.