Križevačka oporba pokreće vlastiti novinski portal – Prigorski.hr

oko_prigorski_hr_udruga_demokroacijaNa internetskoj adresi https://krizevciblog.wordpress.com/ od srpnja prošle godine objavljuju se tekstovi kritički nastrojeni prema političkoj vlasti u Križevcima, a posebno prema gradonačelniku Branku Hrgu te njegovim zamjenicima Ivanu Vuku i Tomislavu Katanoviću, redom vodećim ljudima HSS-a. Tekstovi su katkad anonimni, a katkad ih potpisuju Ivan Majdak, predsjednik gradskog ogranka SDP-a, ili pak Željko Picig, nezavisni gradski vijećnik i bivši HDZ-ovac, obojica već mjesecima najglasniji predstavnici tzv. ujedinjene križevačke oporbe. Posljednjih je osam mjeseci taj blog bio mjesto sukobljavanja različitih političkih opcija i mišljenja, žestokih komentara koji su se spuštali na osobnu razinu, ali i razotkrivanja najrazličitijih sumnjivih radnji gradske vlasti i njima bliskih rukovodećih struktura u gradskim poduzećima.

prigorski_hr_preview_1a“Ovdje se nalazi nešto što će uskoro mnogo toga promijeniti u ovom našem okruženju. To nešto je vjerojatno nešto najveće što se je desilo u poslijednjih dvadeset i pet godina u Križevcima…” Ovim riječima opisuju oporbenjaci na blogu stilizirani grafički prikaz oka, a po nazivu priložene datoteke može se shvatiti da je riječ o logotipu za internetsku domenu Prigorski.hr. I doista, odlaskom na tu adresu u web pregledniku se dobiva poruka “U izradi”. Pretragom vlasnika domene, može se lako saznati da je riječ o Udruzi za promicanje građanske političke kulture “Demokroacija”, kojoj je predsjednik Picig, sa sjedištem na adresi Pesek 61 u Križevcima. S obzirom na najavu iz naslova da će javnost o svemu saznati “ako ne prije, onda točno za 10 dana” daje se zaključiti da je lansiranje novog portala planirano za sam Dan Grada.

prigorski_hr_preview_2aJednostavnom upotrebom tražilice Google dolazi se do izgleda vjerojatno tek probnog dizajna novog portala Prigorski.hr, iz kojega se daje naslutiti koje će sve sadržaje Križevčankama i Križevčanima nuditi novi lokalni elektronički medij. Tako će se tu naći vijesti iz Križevaca, susjedstva, Hrvatske i svijeta, a planirane su kategorije gospodarstvo, sport, crna kronika, kultura i turizam, vjera te zanimljivosti. Prema viđenom, bitno mjesto bit će autorske kolumne, a postojat će i sekcija za foto i video snimke. Sve u svemu, Prigorski.hr bi mogao biti dugo očekivano osvježenje među lokalnim medijima, gdje je do sad kao jedini elektronički medij djelovao nezavisni portal Križevci.info. Za sve znatiželjne ne preostaje ništa drugo nego pričekati 24. travnja i, da se poslužimo sloganom s novog portala – “Slobodno se nalukni”.

20 godina CSF
Vezano
27 komentara
  1. domaći piše:

    o pozitivac je vrlo oštrog una i jezika ! Dobro je pitanje , a tko plaća prijenose kad treba promovirati gradske vođe na Radio stanici križevci . kaj se mene tiće , tu Radio stanicu uglavnom i ne slušam , al slušaju moji susjedi, sugrađani i mnogi drugi i dobivaju jednostranu i pristranu informaciju. Vratite se malo unazad : sve što se je dobro dogodilo u ovom gradu i općini i dok su bili zaslužni “oporbenjaci” ili drugi od utjecaja u ovom gradu , naš gradonačelnik – ili novinar je to prikazal isključivo kao svoju zaslugu ! !!!!!????

  2. domaći piše:

    E pa kad su u ovom gradu javno zabranjeni prijenosi sa sastanaka gradskih vijeća i pošto se na informacijskom portalu piše samo pohvale za rad sadašnje vlasti u gradu, a sigurno nije istinito da je sve sjajno , treba i drugu stranu medalje okrenuti , dakle portal gdje se mogu pročitati svi podaci koji bi trebali biti javni i realni…..Pozdravljam novi portal !

    1. Pozitivac piše:

      Sve snimke sjednica, zapisnici, odluke, pitanja vijećnika i odgovori na njih dostupni su ti na webu gradske uprave pa uživaj. 😉
      Osobnu promociju sa gradskih vijeća u trajanju od 3-4 sata putem etera RKŽ neka drugovi plate sami. Neće im valjda biti problem pronaći kakvog građevinskog sponzora ? 😉

      1. Čvarkeš piše:
        1. dugi piše:

          kaj to je pa nema ni jene sjednice u ovoj godini kaj da slušam kaj je bilo lanjski sneg

      2. Fora piše:

        A tko plaća svaki ponedjeljak emisiju u kojoj Hrg i ti filozofirate i lažete narod, za to imate novaca a za prijenos sjednica nemate? Ajde budi frajer pa odgovori i odgovori zašto g. Čataj ne spomene da je emisija sponzorirana, pa joj opet bude netko drugi kriv kad padne još kakva prijava agenciji .

      3. Sinke piše:

        Ok je kako kažu da će skimt pomoći

      4. Fora piše:

        Pozitivac, evo ti ekskluziva. Iako je ovo za sada još relativno tajna informacija koja se dobro čuva, ja ću riskirati da se nekom od poznanika i zamjerim, jer ne mogu pretrpjeti više ovakvu tvoju aroganciju. Nadam se samo da mi dečki iz oporbe neće previše zamjeriti i dugo se na mene ljutiti. Iz tvojih usta je došlo u “Božje uši”, pa je gradska oporba jučer navečer odlučila da će o vlastitom trošku, od slijedeće sjednice (tematske) Gradskog vijeća, omogućiti građanima Križevaca i okolice ne radijski, već televizijski prijenos sjednica… 🙂 ne znam da li će vam sada i dalje biti do smijeha i potcjenjivanja, ali ja ću se smijati sa takvim zadovoljstvom koje neću skrivati, kada ću gledati prijenos iz Gradske vijećnice i uživati u tome na koji način ćete odgovarati na pitanja oporbe.
        Razmišljamo i o tome da na Nemčićevom trgu organizirano gledamo prijenos, i stavimo veći ekran tako da nam se mogu priključliti i svi zainteresirani građani 🙂 e eto vam sada napuhanci pa provocirajte i pravite se pametni i dalje ako se usudite…

        1. Fora piše:

          Molim ne krasti moj nick, nije fer … jer Fora sam ja i prva sam ga koristila

  3. petra piše:

    Ok,lepo surađujte i super.

  4. Fora piše:

    Poštovani, Majdak vam nije predsjednik nikakvog “ogranka SDP-a” jer to koliko je meni poznato u SDP-u ne postoji, to Vam se u SDP-u zove Gradska organizacija SDP Križevci, a gospodin Ivan Majdak je njen predsjednik, samo točnosti radi.
    Inače ako je to istina da otvaraju portal, e onda bi se gospodin Hrg morao malo i zamisliti i da sam ja na njegovom mjestu odmah bih rastvorio kesu i malo pomogao vašem portalu 🙂

    1. Siniša piše:

      ajnc a

    2. krizevciinfo piše:

      Poštovani @Fora,
      riječ “ogranak” je ovdje ispravno korištena jer označava niži dio organizacije ili podružnicu, što nije u suprotnosti s činjenicom da Gradska organizacija nema riječ “ogranak” u svom formalnom imenu.

  5. Rabarama piše:

    Hmrmh,
    za nadati se da će ovaj “medij” biti oslobođen političkog i političarskog ili čak politikantskog urednikovanja…

  6. Poštenjak piše:

    Hoće li morti prvi ćlanak na novom portalu biti uvod o zlopotrebama sindikalnog automobila od strane tzv. vođe oporbe u liku i nedjelu ivana majdaka. ćovjek je eto toliko pošten da se svakodnevno vozika na račun sindikata a za osobno djelo i djelo svoje partije. Ćovjek je iznad svega pošten. Pa ga tako treba promatrati.

    1. Fora piše:

      “Poštenjak” čul sam se sa urednikom tog novog portala i imam poruku za tebe, kaže čovjek da slobodno napišeš članak na tu temu i pošalješ na njihov mail, a oni će sa zadovoljstvom to objaviti već za Dan grada. Naravno u potpisu sa tvojim punim imenom i prezimenom i funkcijom koju trenutno obnašaš 🙂

      1. krizevciinfo piše:

        Poštovani @Fora,
        riječ “ogranak” je ovdje ispravno korištena jer označava niži dio organizacije ili podružnicu, što nije u suprotnosti s činjenicom da Gradska organizacija nema riječ “ogranak” u svom formalnom imenu.

        1. Fora piše:

          Poštovani @krizevciinfo , ogranak je organizacijski oblik koji se koristi u najnižim oblicima organiziranja što bi u slučaju SDP-a, pa i drugih stranaka (npr. HDZ ima “temeljne ogranke” ) bio organizacijski oblik koji se koristi za stranačke organizacije u Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima, dakle kao najniži organizacijski dio političkih stranaka, udruga i sl. Gradska organizacija stranke SDP je sasvim nešto drugo i jednostavno je neusporediva sa pojmom “ogranak”, jer ako ćemo biti iskreni, to onima koji znaju kako se i za što koriste koji pojmovi, daje sasvim drugu sliku o veličini organizacijskog oblika SDP-a u Križevcima… Da u tekstu umjesto “predsjednik gradskog ogranka SDP-a” stoji “predsjednik ogranka SDP-a u Križevcima, ili predsjednik ogranka SDPH u gradu” tada bi se po meni pravilno koristila riječ “ogranak”, jer bi označavala ono o čemu Vi govorite, dio stranke u gradu… no činjenica je, da je to ovdje i u ovom slučaju apsolutno nevažno u svakom pogledu, i da su vjerojatno svi čitatelji iz teksta shvatili i o kojoj se stranci radi i naravno o kojem čovjeku, a i moja primjedba u komentaru je vjerujte mi, bila isključivo dobronamjerna a i kako bi bilo da se nađu dva Križevčana a da nemaju barem tri različita mišljenja o istoj stvari… 🙂

          1. Fora piše:

            barem se nadam da ste Križevčanka ili Križevčan… ja na sreću ili na žalost… jesam ! 🙂

          2. sdpfuker piše:

            Bravo Pernjak!

          3. Dejan Pernjak piše:

            Za razliku od Vas ja se ne skrivam iza razno raznih pseudonima i kada nešto napišem i javim se na ovom portalu onda je to kao i sada s imenom i prezimenom. Za to ipak treba malo hrabrosti. I stvarno nemam nikakve potrebe polemizirati radi li se o ogranku ili organizaciji, tak je svejedno. Žalosno je da se čovjek u Vašim godinama bavi s takvim stvarima. Ne treba Vam toga. Ako imate još kakvih nedoumica i pitanja slobodno ovdje postavite pitanje, ali možete navratiti i do muzeja. Nije Vas već neko vrijeme bilo.

            S poštovanjem!

            Dejan Pernjak

        2. Volim Križevce piše:

          Uvažena redakcijo krizevciinfo, molim da pripazite na terminologiju koju koristite te da se prema najvišoj funkciji gospodina Majdaka odnosite sa osobitim štovanjem kakvu tako uvažena peršona i zaslužuje! Ujedno Vas upozoravam da osobne frustracije koje su glavna pokretačka snaga blogoljubaca nikako nisu ograničene samo na taj blog već se vrlo lako presele na bilo koje mjesto koje pruža anonimno trkeljanje. Jako ste zločesti i neobazrivi, joj, joj… 😉

          1. Volim Križevce piše:

            Joj, sad bum i ja dobil fora lingvističku poduku. B-)

          2. Fora piše:

            “ljubitelju” ti nebuš, jer bi to tebi bilo uzaludno pojašnjavat, tebi je to već pojasnila tvoja vrtička teta… 🙂

          3. dugi piše:

            tak se to radi bravo doktore

          4. sdpfuker piše:

            Pernjak ne trkeljaj, am se znamo!!!!!

          5. Dejan Pernjak piše:

            Mea culpa…

Komentari su zatvoreni.