U bivšoj vojnoj portirnici bit će socijalna samoposluga

Centar_za_socijalnu_skrb_KrizevciKRIŽEVCI – U Križevcima se priprema otvaranja socijalne samoposluge, a prema planu početak rada trebao bi se dogoditi kroz dva mjeseca, objavili su iz gradske uprave. Grad je podržao projekt potaknut od nekolicine građana, pa su pripreme počele lani i u njima sudjeluju i Centar za socijalnu skrb, Gradsko društvo Crvenoga križa, koje je i pravni nositelj projekta, a tu su i Caritas i Volonterski Centar Link. Na nedavnom sastanku okupili su se predstavnici svih tih ustanova i udruga, pa im je voditeljica socijalne samoposluge u Varaždinu Mara Bago prenijela tamošnja iskustva u provedbi projekta, a zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović veli da je već osiguran prostor i podrška volontera.
– Grad je osigurao prostor u kojem će se to odvijati, to je nekadašnja portirnica na ulasku u vojarnu koja je trenutno u fazi uređenja. Volonteri Volonterskog centra Udruge Glas mladih dogovaraju svoj odlazak u Varaždin, par dana na praksu tako da i maju prilike prije početi raditi nego će u Križevcima, a s trgovačkim centrima smo dogovorili jedan sastanak slijedeći tjedan, kako bi upravo dogovorili prikupljanje artikala i robe za tu samoposlugu, naveo je Katanović.

Popis budućih korisnika socijalne samoposluge bit će zapravo objedinjena imena kojima raspolažu Centar za socijalnu skrb, Crveni križ i Caritas, kaže dogradonačelnik Katanović.
– Ja vjerujem da ćemo podmiriti potrebe većine koji su u potrebi i da će cijela ta priča u Križevcima vrlo dobro zaživjeti. Ako je suditi po iskustvima koje smo do sada imali, naši građani su uvijek spremni na pomoć, institucije također i povezivanje u jedan ovakav zajednički projekt mislim da je u startu osuđeno na uspjeh, zaključio je Katanović.

Prema poslu koji još predstoji zamjenik gradonačelnika procjenjuje da će sve potrebno za otvaranje biti završeno za oko dva mjeseca.(RKC)

Očitovanje županijskog Živog zida o projektu

Živi zid Koprivničko-Križevačke županije pozdravlja pokušaj vodstva grada Križevaca da u suradnji s volonterima, Caritasom i Crvenim križem otvori socijalnu samoposlugu u Križevcima.
Ipak, osjećamo dužnost naglasiti da je upravo način vođenja Grada jedan od glavnih razloga potrebe za takvom samoposlugom te da se tim projektom građankama i građanima Križevaca “bacaju mrvice sa stola” koji je nekada bio vrlo bogat!
Proizvodnja i prerada u gradu koji je bio poznat po svojoj mesnoj, mljekarskoj i ratarskoj djelatnosti je u potpunosti uništena kroz uz pomoć netransparentnog poslovanja vodstva Križevaca.

Tisuće ljudi su nezaposlene, a obradive površine se pretvaraju u šikare. Ovim putem želimo upitati križevački HSS, a prije svega gradonačelnika Hrga i njegove zamjenike: kako je moguće da u gradu s dva semafora postoji šest ogromnih trgovačkih centara? Zašto su Radnik, Mlinar, Čelik, Mesna industrija, Trgovačko Križevci… uništeni do temelja, tko je za to odgovoran i pod čijim “budnim okom” je to napravljeno?
Kao inicijativa koja od početka svog postojanja rad temelji na pomaganju građanima, vrlo dobro znamo koliko u Križevcima i okolici ima potencijalnih korisnika socijalne samoposluge te upozoravamo da jedna neće biti dovoljna. Stoga ovaj potez vodstva Grada vidimo prvenstveno kao skupljanje političkih poena, a ne kao brigu za siromašne.(kž.info)

Vezano
6 komentara
  1. danijel piše:

    kaj ova slika ima veze s portirnicom

  2. DEMANTI: ‘Živi zid ni na koji način nije uključen u realizaciju projekta socijalne samoposluge’ » Križevci.Info

    […] reakciju zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca Tomislava Katanovića na članak pod nazivom „U bivšoj vojnoj portirnici bit će socijalna samoposluga“ koji je prenesen s Radija Koprivnica, uz objavljeno očitovanje Živog zida […]

  3. ivan granđa piše:

    Ti iz tog živog zida su kojekakvi napušeni jebivjetri

  4. TvTorba piše:

    eto sreća da ovo očitovanje nisu napisali ovi iz oporbe, sad bi bilo ovdje hrpa komentara razno raznih “pozitivaca” i za sve bi im bila kriva Vlada i svi drugi osim njih.
    Bravo za gospodu iz Živog zida, potpuno točno su detektirali probleme

  5. xyz piše:

    Slažem se sa gornjim komentarom živog zida , sve je to istina …Gradska je vlast i politika mogla utjecati da se sve to ne rasproda i rasprčka tj uništi!

  6. dugi piše:

    vuku Hrgu i onom trećem treba smanjiti plaće i bu penez

Komentari su zatvoreni.