Izgledna izgradnja odvodnje i pročistača voda

201501141634010.bagerKRIŽEVCI – Zbog stanja projektne dokumentacije, prema kojoj su ishođene lokacijske dozvole i potvrde na glavne projekte, vrlo je izgledno da će ove godine početi gradnja prvih od ukupno 46 pojedinačnih projekata aglomeracije odvodnje grada Križevaca i bližih prigradskih naselja. Dovršenje svih cjevovovoda i uređaja, kao i biološkog pročistača otpadnih voda koštat će prema studiji oko 115 milijuna kuna i odvijati se tijekom tri godine, a gradska vlast je upravo pred prvim korakom za početak tog posla.
– Pred potpisivanjem smo ugovora sa izrađivačem tendera na temelju kojeg bi se trebao raspisati natječaj za izvođenje radova, obzirom da je sva projektna dokumentacija gotova, da je ishođeno preko 40 građevinskih dozvola za aglomeraciju Križevci, veli gradonačelnik Branko Hrg.

Za financiranje moguća su dva izvora novca.
– Jedan je iz europskih fondova, tako je bilo koncipirano od samoga početka, a drugi je da smo s još dva grada uvršteni i kandidirani u jedan program za financiranje od jednog fonda švicarske Vlade u suradnji s Vladom RH, kaže Hrg.

Na pitanje o udjelu s kojim će gradska blagajna morati sudjelovati u troškovima, Hrg kaže da još nije poznat postotak, ali očekuje da će biti simboličan, tim više jer je u državnom proračunu planiran fond upravo za ovakve namjene. Bez takve bi pomoći malo koja lokalna samouprava mogla do ozbiljnijeg novca izvana.
– Jer lokalne samouprave ne mogu, realno gledajući, podnijeti taj teret; ako je to nekih 115 milijuna kuna, da je samo 10 posto na lokalnu razinu, to je 10 milijuna kuna, što znači ogroman novac, objasnio je gradonačelnik.

O pravoj veličini posla govore brojke; riječ je o obnovi 20-tak kilometara postojeće kanalizacije na području grada, te gradnji 64 kilometra nove mreže u ulicama koje ju još uvijek nemaju, ali ponajviše u prigradskom području, a zahvat za sebe bit će pročistač voda. Nakon ovogodišnjeg raspisivanja međunarodnog javnog natječaja, pravi gradnja slijedila bi na godinu i 2017-te. Europski sufinancirani projekti odvodnje trebali bi završiti 2018-te, a zatim na red dolaze vodovodi.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
30 komentara
  1. pero perić piše:

    ti kurvin sine oni me uopče ne zanimaju;a vi crveni kmeri još manje

    1. Kmer piše:

      Evo, opet izražavaš se kao pravi akademski građanin, koji je zanat spekel šetajući cucka i lokanju u birtiji.

  2. pero perić piše:

    komunjare koliko imate nikova i koliko ste već put okrenuli kapute
    e nečeš razbojniće………………….

    1. Kmer piše:

      Pitaj svoje u HSS-u i HDZ-u kolko su kaputa promijenili, budalo!

  3. TvTorba piše:

    Ti perice, pa čak su i Crveni kmeri pametniji i kulturniji od tebe, evo njihovi potomci čestitali našoj predsjednici na izboru!

  4. pero perić piše:

    da nisam jel mislim svojom glavom;a ti kmeru komunistički nemaš s čim misliti jel viriš iz sindikalčeve r.i.t.i……majmune gumeni nepismeni

    1. Kmer piše:

      Evo, opet. Nikak drugačije, nego vrijeđanje. To su te sigurno na faksu naučili. Protuargument argumentu izvrijeđaj nekoga.

  5. pero perić piše:

    nemožeš imati jel si zatupljen s crvenim kmerima stoko komunistička lopovska………nisam ni u jednoj stranci kmeri pokvareni

    1. Kmer piše:

      Jasno da nisi, jer čak i za HSS trebaš imati nekaj u glavi.

  6. pero perić piše:

    je je crveni kmeri bolje da ti je mama p.i.z.d.u. počešljala o šljivu u gradu nego kaj je tebe imala

    1. Kmer piše:

      U nedostatku argumenta nastupaš kao pravi član svoje stranke. Vrijeđaš i omalovažavaš. Sigurno si diplomirani psovač.

    2. presvetli piše:

      Aj molim te, ako i imaš diplomu u kaj sumnjam, nemoj nikada nikome to reći, bojim se da sve građane sa diplomom ne prisliče tebi i sličnima.
      Kaj bi ja dal da mi je tvoj mozak samo 10 dana da se pošteno odmorim.

      1. TvTorba piše:

        hahahahahahahhahahaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 moj naklon do poda!

  7. pero perić piše:

    ne nego po tvojoj mami kretenu crveni

    1. Kmer piše:

      Pravi rječnik akademskog građanina i čovjeka koji je fakultet završil. Imaš praf svakaj ono rodi a država hrani.

  8. pero perić piše:

    svašta p.i.z.d.a rodi,a država hrani

    1. Kmer piše:

      Kaj, vidiš po sebi?

  9. pero perić piše:

    ne.to mi je tvoj drug predsjednik rekel da ti velim kmeru gnjusni

    1. Kmer piše:

      A ja sam mislil da su ti to u lovcu rekli.

  10. pero perić piše:

    mamu sam ti šetal i tebe napravil crveni kmeru

    1. Kmer piše:

      To su te sigurno na fakultetu naučili.

  11. pero perić piše:

    crveni kmeri imaju po tisuću nikova,a o tvojem IQ se nemože opće raspravljati jel je toliko nizak
    obični si budalaš……………………..
    volio bi upoznati takvog primitivca i i.d.i.o.t.a. možda bi te amerikanci zeli da vrše neko istraživanje nad tobom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kaj se tiče diplome ni ti,a ni ti tvoji crveni kmeri mi ju nemožete uzeti jel je jako jako teško zaslužena.

    1. Kmer piše:

      Ili je zarađena u čazmatransu dok si bus fkral ili dole dok si od lokalnog tajkuna cucka šetal. Ajde oladi malo.

  12. pero perić piše:

    presvetli jadni su ti tvoji komunistički zaostali nikovi;a za razliku od tebe ja sam normalno završil srednju školu i fakultet jel mi nitko nije ništ za badava dal jel smo bili poštena sirotinja.
    Takvi kao ti su završavali u onom sistemu svakojake tečajeve za gusku ili purana kaj si otišel u srijedu u Bosnu i u petak se vrnul doma s diplomom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Kmer piše:

      E moj pero periću. Da si ti završio fakultet malo bi se ti i drugačije razgovaral, da ne veli i izražaval, pa i drugačija razina kulture bi bila. Čovjek, koji ima diplomu i završen bilo kakav fakultet si ne dozvoljava ovakav primitivan način komunikacije. Ja nemam diplome. Nisam bil za fakultet, pa sad kad vidim da su, ako su, ovakvi kao ti, završili fakultet, pitam se kaj se k vragu delala, tam početkom 2000.-ih. Lepi moj, popij koju i za mene, a nemoj fkrasti bus opet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (uskličniki su za tebe)

  13. presvetli piše:

    Čovjek viče crveni kmeri a o njima nema pojma, nit zna gdje su bili djelovali, nit o kome se radi nit tko im je bio vođa, nit kakve su ideale imali, u biti nema pojma niti najmanje, ali bitno je da je njegov stranački ideal rekel da su to kmeri i odma su kmeri.
    Sad će pero možda i samo možda (ako mu stranački čelnik dopusti) gas na google i možda ipak pročita nekaj o kmerima i crvenim kmerima…
    🙂

  14. pero perić piše:

    kmer=budalaš
    plaču kmerske crvene oči……………………..

  15. xyz piše:

    To je daleka budućnost, nek se ne hvale puno jer je upitno hoće li moći povući novce za te Aglomeracije …

  16. dugi piše:

    to je sve još na vrbi sviralo

  17. Kmer piše:

    Sad bu se javil onaj pero perić, juli ili koje sve naši dragi leptir nadimke ne koristi, pa bu vikal: de ste crveni kmeri…………………. crveni kmeri u napadu………… e nečeš razbojniče……….Daj se javi da bude ljepše u komentarima.

Komentari su zatvoreni.