Koalicija HSS-HDZ premoćni pobjednik izbora

Branko_Hrg_Tomislav_KaramarkoKRIŽEVCI – Od ukupnog broja stanovnika grada Križevaca s pravom glasa, kojih je točno 17327, na jučerašnje izbore za mjesnu samoupravu izašlo ih je 14,8 posto. Prema njihovim glasovima najviše članova vijeća u 29 mjesnih odbora i tri gradske četvrti činit će kandidati HSS-a i HDZ-a. Njihovoj koaliciji pripala je pobjeda u 15 izbornih jedinica, HSS je samostalno bio najuspješniji u 11, nezavisne liste građana dobile su povjerenje birača u tri, SDP na čelu koalicije s još četiri stranke imat će većinu u dva mjesna odbora, a HDZ samostalno u jednom. Vijeće mjesnog odbora čini 7, a gradskih četvrti 9 članova.(RKC)

Vezano
33 komentara
  1. free piše:

    Ja bi korektan odnos među političkim protivnicima, ne neprijateljstvo. To što vi želite neka ljudi procijene. Samo…tko mržnju sije…!!!!!

  2. Petar piše:

    naravno da se slavilo zajedno, kad je sve to bila ista klapa koja je sustavno i zajedno u dogovoru uništavala ovaj grad, namještala si poslove dijelila provizije, a narod je to plaćao. Sada više od takvog načina rada očito neće biti ništa, policija kuca na vrata a ti bi opet obiteljsku idilu 🙂

    1. Pozitivac piše:

      Ivo puko ko kokica ! Izjela ga mržnja.
      Kaj, skužil si da izbore nemožeš dobit demokratski pa si se prisjetio kako se to nekad rješavali `45 i 70-tih ?
      A šta će drugo komunjara nego u haps !

    2. Pozitivac piše:
      1. Kmer piše:

        Točno, da… Pun ih je HSS i HDZ…

  3. Petar piše:

    mali a jel si ti malo tresnut u glavu? A tko su to “tvoji”? Jel netko od tih tvojih uopće razgovara s tobom? Pa nitko ne želi s tobom ni razgovarati … Tužno, zar ne? 🙁

  4. free piše:

    Knok je bio predsjednik gospodin. U sjedištu političkih stranaka izbori su se dobijali i gubili i bio je lijep običaj da se čestita….pa i popije zajedno koja čašica. Do sada. Majdak nije u stanju čestitati. Zajedno sa “neovisnima” jedino su sposobni u smišljanju “afera” i servisiranja Podravskog lista.

    1. Kmer piše:

      Budući da sam već jako dugo član sdp-a, moram priznati da se nije nešto niti hss pokazao u čestitanju… Predsjednički izbori 2009., tj. drugi krug u siječnju 2010. muk u hss-u, niti glasa nisu pustili… Pak su onda bili parlamentarni, kolko ste onda mandata osvojili (cijelih 1), je…bate, pak se ni onda nije čestitalo… Tolko o kulturi

      1. Kmer piše:

        e da, i parlamentarni 2007., makar ih je vašom trgovinom sdp izgibil, al je bil pojedinačno pobjednik, pak svite predvođene jožicom nije došla čestitat.. joj, joj

  5. Marksistička borba piše:

    Svi moji su u SDP-u, i svi dobro znamo kako radite i tko ste Ivane M. Vi kao podvojena(trojena) ličnost tu na portalu kada solite pamet, kao vrhovno božanstvo Zeus, tada pišete pod imenom i prezimenom, a kada, kako vi kažete prilike zahtijevaju, tada pišete pod raznim imenima: Hugo Chavez i Štef su vam izgleda draži od drugih. Sada se izvlačite da su jedini bitni izbori 2017., a na facebooku ste plakali, kumili i molili ljude da izađu na ove, sada vama nebitne izbore. Ovi izbori su pokazatelj vašeg dosadašnjeg rada, velebni uspjeh vaše „Balkanske krčme“ i birtijaških ofenziva koje svakodnevno vodite. Nije vam smetalo niti to što kršite izbornu šutnju, odnosno kršite zakone za koje bi se inače kao borili.
    http://tinypic.com/view.php?pic=2dwgfoi&s=8
    http://tinypic.com/view.php?pic=14mgikx&s=8

    Kada ste spremni kršiti zakon na ovako glup način, strah me je i pomisliti kako bi pravedno i pošteno postupali pri važnijim i većim stvarima. Koju ste poruku željeli poslati građanima, biračima i članovima? Vama je dopušteno ono što drugima nije? Quod licet Iovi, non licet bovi?

    Sram vas bilo!

    Kako jadno, čak i od vas,da vas citiram:”ako je netko slučajno zaboravio izaći na izbore.” Slučajno ste mogli postati sindikalist, jer za sve drugo nemate potrebne kvalifikacije. Koja je vaša stručna sprema, koje strane jezike govorite? Da li vas je strah obrazovanih ljudi? Bojite se doktora znanosti, pa ih zato na svakom koraku diskvalificirate? Da li zbog kompleksa spletkarite protiv visokoobrazovanih?
    Žalim vas, no neću dopustiti da svoje ambicije i frustracije prelamate preko naših leđa i leđa SDP-a.
    Ostavka Zeuse, ostavka…

  6. xy piše:

    nadovezujem se na ” magareču klupu” ! Sad kad su se stanovnici Apatovca “preokrenuli” većinom HDZ-u i HSS-u budu možda dobili i mrtvačnicu (za koju odavno imaju dozvolu i dio građevnog materijala koje im je Radnik poklonio, a možda i pitku vodu – za cjevovode isto odavno imaju dozvole )! Kad je trebalo ulagati u Apatovec , reklo se da se nema novaca – jer nisu bili utvrda HSS-a !

  7. Ivan piše:

    Fimi media

  8. Petar piše:

    Potpuno se slažem s tobom Magareča klupo i čini mi se da ćemo imati dosta tema za raspravu u narednom razdoblju. Do sada kada su izbori prošli i vladajući se nahvalili rezultatima zaboravili su na mjesne odbore do slijedećih izbora. Ne sumnjam da će ih sada imati tko, s vremena na vrijeme podsjetiti na data obećanja

  9. Magareča klupa piše:

    Pozitivac, nije točno da Jadranko Kovač nije ništa radio kao predsjednik gradske četvrti Donji Grad. Potpisao je tvom Hrgu da je održao sastanak Gradske četvrti i da su donijeli odluku o pripajanju Donjeg Cubinca GČ Donji grad. Donji Cubinec je Hrgu od njihovih 140 glasova u Donjem gradu donio preko 40 glasova, pametnom dosta koji je bio glavni razlog pripajanja Cubinca gradu. Gdje god u gradu gube oni pripoje po koje selo i eto glasova.
    Eto ja se samo nadam da će sada gradske četvrti i mjesni odbori procvasti, hss sada nema nikakvih prepreka da ne izvrše sve ono što su im kao gradska vlast obećala, imaju vlast u gradu, imaju vlast u mjesnim odborima i ništa im ne stoji na putu da počnu ispunjavati svoja obećanja koja su dali ljudima. Vjerujem da će i ostale stranke u gradskom vijeću podržati Hrga, Vuka i Katanovića u tome da stanovnici Apatovca dobiju pitku vodu, da u Carevdaru dobiju nogostup i rasvjetu do Željezničke stanice, da se asfaltiraju ceste, uvedu autobusne linije za đake, urede autobusna stajališta u Cubincu. Eto oni pobijedili na izborima i sada nema razloga da ne budemo svi sretni i da ne nastavimo život u gradsko-seoskoj idili pod vodstvom izbornih pobjenika. Ja im osobno čestitam, i to bez fige u džepu, ali ja se na njihovom mjesto ne bih toliko veselio i likovao jer iza svakih izbora treba slijediti i ispunjavanje datih obećanja.

    1. Pozitivac piše:

      Luzerska demagogija

  10. Marksistička borba piše:

    Ak Ivan Majdak ni dal ostavku, trebal bi. Sramota ovih rezultata SDP-a. Kao da mu nije bilo jasno kaj bu se dogodilo koaliranjem s otpadom iz HDZ-a. Hdz se pročistil i pomladil, a s nama idu takozvani nezavisni koji su godinama sinonim klijentelizma i trgovine. Al on bu i dalje pil kave, pisal bedastoće po blogu i jebivetril o svojoj pameti. Glavno da je on velki vožd ujedinjene oporbe, nebitno kaj se zadah iste oseti kilometrima. Birači nisu dali šamar svim strankama, kak on to sad prikazuje i piše, neg su zašamarali sam njega i SDP. Godinama je izlaznost na ove izbore ista. Razlog je apsolutno nebitan za loše rezultate stranke. Čija je krivnja kaj nije izašlo više naših birača nego njegova. Čak je izašlo i više glasača nego prije 4 godine, a oni su dali glas HSS-u i HDZ-u. Dali ste nam upute da sad tu pišemo kak ti izbori nisu bitni, kak su glasali rođaci, plaće, duhovi, naknade u odborima, pljujemopo sinagogi, tehnološkom…

    Ja za Vas lagati neću!

    Sramota me kaj ste kršili izbornu šutnju na facebooku, a prije izbora govorili ste da to rade drugi, od kojih se mi razlikujemo. Sramota me kaj komentare “takozvanih građana” na blogu pišemo mi, Vi i ostatak oporbe, a one koje napiše netko drugi zbrišemo. Sramota me kaj sam član SDP-a kojem ste Vi predsjednik, jer umjesto demokracije i napretka Vi vraćate drugove i strah. Plašite ljude babarogama i bajkama. Vladate kanaliziranjem mržnje. Ustvari ste sve ono o čemu pišete i protiv čega se kao borite.

    Ostavka Lenjine, ostavka…

    1. free piše:

      Nisam mislio da ću se ikada slagati sa Marksističkom borbom. Čovjek je iznio istinu.

    2. Hugo Chavez piše:

      Marksistička borbo, ti si član SDP-a? Kojega i čijega? Do pred mjesec dana si isto ovako kenjal po facebooku, prodaval svoju ideologiju o “radničkom pokretu” i pisal o tome kako nisi član niti jedne stranke, a danas si najednom postal SDP-ovac bez imena i prezimena, strašno ogorčen zbog toga jer te je taj isti Majdak izbrisao sa svog fb profila zbog gluposti o Domovinskom ratu koje si pisao i koje nitko od nas više nije mogao žvakati. Da si sdp-ovac onda bi znao nešto malo više od ovih gluposti o kojima pišeš i znao bi razlog zbog kojeg se nije sa stranačkim listama išlo u preko 20 mjesnih odbora. Samo tebi za informaciju, SDP više nije stranka od danas do sutra i ovdje se više ništa ne dešava slučajno kao prije 27.10.2013. godine. Nitko u sdp-u nema ništa protiv što se vi veselite “fantastičnim izbornim rezultatima”, posebno u sredinama gdje ste bili jedina lista. Ali do krajnjeg cilja današnjeg križevačkog SDP-a ostalo je još nešto manje od tri godine. Dakle o ostavkama zbog loših izbornih rezultata možemo razgovarati poslije lokalnih izbora 2017. godine, sve ostalo, pa i eventualni prijevremeni izbori u gradu su samo “usputna događanja”. Evo pošto si ti član sdp-a, pozivam te da dođeš u srijedu u stranku ako si završio “stručno osposobljavanje”, ili da se javiš jednim ovakvim pismom na mail krizevci@sdp.hr , da pod svojim imenom i prezimenom, da kao član stranke izneseš svoje stavove i predložiš ono što misliš da je najbolje za sdp, pa i ostavku aktualnog predsjednika gradskog sdp-a. Pravi sdp-ovci tako rade a ovako kao ti se ponašaju “oni drugi”, lijepi pozdrav i sve daljnje polemike i razgovore možemo voditi samo u stranačkim prostorijama naravno ako si napisao istinu, iako ja znam da lažeš jer ti nisi nikad bio sdp-ovac.

      1. Pozitivac piše:

        Od kad je SDP stranka koja se boji odgovornosti, koja na zamolbu građana ne sastavlja liste !?!?!!

        Od 27.10.2013. ?

  11. xy piše:

    upravo to ! pitanje čemuti mjesni odbori služe kad uopće ne pitaju građane kaj bi njima u gradskoj četvrti ili mjesnom odboru trebalo i kaj ih mući odnosno što da se traži od Grada i predloži u Gradu …Ja nisam ni znala tko mi je predstavnik gradske četvrti jer u četvrti nema aktivnosti! aktivnosti su – predstavljati sebe i tražiti za sebe nešto što bi bilo možda ………i za druge građane četvrti

  12. Ivan Granđa piše:

    Uz vapaje gospodina Majdaka koji je kršio izbornu šutnju preko fejsa pozivajući na glasanje za oporbenu koaliciju koji je po objavi rezultata nestao u vidu magle kao i poslije zadnjih izbora sdp je ostao pokošen i u odnosu sa trendom pada od skoro 50% naspram 2010. godine kada je sdp imao drugo vodstvo…jedno je jasno: gospodin Majdak mora dati neopozivu ostavku na mjesto predsjednika sdp-a zbog katastrofalnih rezultata

    1. Hello Kitty piše:

      Koliko je samo “dužnika” koji po “dužnosti” glasaju za dobivene usluge uhljebljenja njih, njihovih obitelji i rodijaka?

  13. xy piše:

    da pobijedili jesu – večina od 15 % stanovnika ovog Grada i okolice , a u nekima koalicija nije uopće imala svoje liste jer su mještani molili da te liste ne slažu jer im je HSS-HDZ obećao lijepe stvari – AKO GLASAJU ZA NJIH i ako nema drugih listi ! Obačanja su valjda financijska . Da vidimo koliko će se onda uložiti u te mjesne odbore koji su se lakomisleno prodali pošto Grad ima sve manje novaca ….

    1. Pozitivac piše:

      Koalicija nije imala liste jer ih nije mogla sastaviti, a i da je, prešle bi ko i ove koje su sastavili.
      PUŠIONA ! 🙂

  14. Pero piše:

    Konkretni rezultati izbora i usporedba s onima iz 2010.
    http://tinypic.com/view.php?pic=md05qe&s=8
    Od ukupno 230 članova Vijeća mjesnih odbora i Gradskih četvrti koalicija HSS-HDZ osvojila je čak 170 mandata. U odnosu na prošle izbore na kojima je koalicija HDZ, HSS, HSU, HDSS, HSLS dobila 130 mandata to je porast povjerenja od 30,76 %.

    125 od 230 odnosno 54,35 % vijećnika Mjesnih odbora i Gradskih četvrti članovi HSS-a.

    1. dugi piše:

      Odmah se osjeti da svi bolje živimo i dalje u propast sa seljačkom

      1. dugi piše:

        Kakve ostavke,poštene ljude treba čuvati dok hssejci odu u zatvor

    2. Pozitivac piše:

      SDP-u na naplatu dosao nerad i nesposobnost. Kod nas u donjem gradu na proslim je izborima SDP osvojio 5 mandata i prema tome dao predsjednika gradske cetvrti. J. Kovač nije u 4 godine sazvao jedan sastanak, a kamoli pokrenuo neku inicijativu. Nerad dosao na naplatu. Uskoro ce i na državnoj razini 😉

  15. kvartovski_brico piše:

    Jel zna netko kad se ti mjesni odbori sastaju i čemu oni zapravo služe? Imaju li pristup gradskom proračunu? Koja im je svrha? Što su dosad napravili?

    1. Pozitivac piše:

      Sad kad ste vi kmeri popljugali do bola, sad ne vrijede nista i nepotrebni su. A do malo prije vam je vas drug Ivan Pljuger Majdak slao preko facea vapaje: “jos samo tri sata…da spasimo graddd”.
      Luzeri

  16. dugi piše:

    Prekrasna slikica

Komentari su zatvoreni.