Gdje su naši dužnici na državnom popisu

porezna_uprava_dužniciPODRAVINA I PRIGORJE – S krajem prošloga mjeseca Porezna uprava objavila je ažurirani popis dužnika sedam vrsta poreza, na dodanu vrijednost, na dohodak, dobit i na promet nekretnina, te doprinosa za obavezna osiguranja, trošarine i carine, na kojem nema većih novosti među podravsko-prigorskim predstavnicima. Stoga smo provjerili koja mjesta najdužniji iz naše županije zauzimaju u ukupnom poretku na razini države.

Među fizičkim osobama koje obavljaju djelatnosti na 23. mjestu ukupnog poretka je Smiljana Blažek iz Koprivnice, s iznosom dugovanja od preko 4,1 milijuna kuna. Idući, na 44. mjestu je Davor Lukačić iz Kloštra Vojakovačkog, od kojega država potražuje preko 2,6 milijuna, a blizu njega, već na 50. mjestu popisa inače dugačkog točno 8399 imena je Ratko Prosenečki također iz Kloštra Vojakovačkog, s dugom od skoro 2,4 milijuna kuna. Među pravnim osobama najbolje plasiranog predstavnika imamo na 55. mjestu, koje zauzima tvrtka Inženjer Branko Međurečan iz Kalinovca, čiji se dug popeo na gotovo 14,7 milijuna kuna. Iduća je tek na 165. mjestu koprivnička tvrtka Energetika-servis-klima, s dugovanjima od 6,4 milijuna kuna, a zanimljivo je da među tri najdužnija trgovačka društva iz naše županije još je jedno iz Kalinovca; to je na 178. mjestu Kopring, koji duguje više od 6,1 milijuna.

Među građanima pak trojica najviše rangiranih su iz križevačkog kraja. Prvi među njima je Vilim Martinčić iz Dedine, naselja u općini Sveti Petar Orehovec, koji s dugovanjem većim od 2,1 milijun kuna zauzima 151. mjesto među skoro 70 tisuća stanovnika Hrvatske obuhvaćenih popisom. Marija Volf iz Križevaca sa skoro dva milijuna kuna je 183., a treći je njezin sugrađan Ivica Vukonić koji s preko 1,9 milijuna drži 197. mjesto. Ima li kakvih promjena na popisu doznat ćemo nakon idućeg ažuriranja stanja, 31. listopada.(RKC)

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.