Od danas do subote sakupljanje starog tekstila

Humana_Nova_tekstil_tekstilni_otpad_sakupljanjeSocijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, Podružnica Koprivnica, i Komunalno poduzeće d.o.o.Križevci pozivaju građane na akciju sakupljanja starog tekstila, odjeće i obuće koja će se održati na Reciklažnom dvorištu Komunalnog poduzeća u Cubincu, radnim danom od 8 do 14 sati te u subotu od 8 do 12:30 sati. Cilj akcije je smanjenje tekstilnog otpada na odlagalištima otpada te pomaganje društveno isključenim skupinama da se uključe na tržište rada.
– Dajte svoj doprinos. Donirajte, reciklirajte i pridonesite otvaranju i očuvanju radnih mjesta i našeg okoliša!, ističe u pozivu voditeljica podružnice zadruge Sonja Hlebar.

Socijalna zadruga Humana Nova se bavi sakupljanjem, sortiranjem, recikliranjem tekstilnog otpada i proizvodnjom inovativnih tekstilnih proizvoda te redizajnirane odjeće. U procesima sortiranja tekstilnog otpada te procesima proizvodnje zaposlene su osobe sa invaliditetom i druge društveno isključene skupine čime im je omogućen dostojanstven i ravnopravan život.
Ovakvim akcijama zajednički doprinosimo očuvanju okoliša, smanjujemo količine tekstilnog otpada na odlagalištima i utječemo na racionalnije korištenje prirodnih resursa potrebnih za proizvodnju tekstila, odjeće i obuće.

20 godina CSF
Vezano
7 komentara

Komentari su zatvoreni.