Jedan oštetio tvrtku jer si je kupio naočale, drugi državu jer je zatajio pola milijuna kuna

stop_policija_kontrola_prometaLOŠE POSLOVALI Križevčani su o trošku tvrtke kupili stvari za privatne potrebe i nisu obračunavali i plaćali PDV

Dvojac s križevačkog područja u svojim poduzetničkim aktivnostima nije gledao dalje od sebe i vlastite pohlepe. Kako drugačije protumačiti to da jedan od njih, rođen 1952. godine, kao odgovorna osoba tvrtke oštetio tvrtku za 10.103,91 kunu, jer je za privatne potrebe nabavio – televizor i naočale!

Koprivničko-križevački policajci nad njim su, kao i nad mlađim mu kolegom, rođenim 1988., dovršili kriminalističko istraživanje, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te utaje poreza ili carine i pogodovanja vjerovniku. Ovaj je mlađi pritom bio i vještiji, jer je, utvrđeno je, oštetio državni proračun za 462.928,99 kuna, i to zato jer tijekom 2012. godine nije obračunao i platio porez na dodanu vrijednost, te je troškove tvrtke plaćao mimo žiro računa, pa je tako izbjegao i ovrhu, koju je pokrenula Porezna uprava. Protiv osumnjičenih križevačkih poduzetnika policija je poslala posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.(VL)

20 godina CSF
Vezano
6 komentara
  1. slobodan piše:
  2. slobodan piše:

    “Dvojac s križevačkog područja u svojim poduzetničkim aktivnostima nije gledao dalje od sebe i vlastite pohlepe”

    [IMG]http://i44.tinypic.com/141ms0x.jpg[/IMG]

Komentari su zatvoreni.