Priprema se 2. kolosijek od Križevaca do granice

Hrvatska_EU_Europska_unija_KriževciKOPRIVNICA – Izgradnja 2. kolosijeka pruge na dionici od Križevaca do granice s Mađarskom dovela je u Koprivnicu, u sjedište Županije, predstavnike HŽ Infrastrukture i njihove suradnike na projektu, koji su domaćinima, te djelatnicima Zavoda za prostorno uređenje, lokalnih uprava i više tvrtki, predstavili trenutno stanje i neposredni razvoj projekta. Kako je izvješteno, sada traje projektiranje 2. kolosijeka, što je plaćeno novcem iz euro fondova. Sva dokumentacija i potrebne studije, zajedno s građevinskom dozvolom trebala biti ishođena tijekom 2016-te, pa bi nakon toga počela gradnja predračunske vrijednosti 279 milijuna eura, koja bi se također financirala iz fondova Europske unije, te bi trebala završiti 2020. godine.

Do kraja ove godine planirana je izrada idejnog projekta, kojega će slijediti traženje lokacijske dozvole. Novim kolosijekom od Križevaca preko Koprivnice do Mađarske vlakovi bi prometovali, uz određena ograničenja, brzinama do 160 kilometara na sat, pa će biti nužno rekonstruirati brojna križanja s cestama. Da bi to bilo moguće što prije treba izmijeniti prostorne planove županije i lokalnih samouprava kroz koje će nova pruga prolaziti. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
16 komentara
  1. blefer piše:

    Originalan neki lik. Svakom (članku) loncu poklopac. Insajder svakako.

    1. Aspro piše:

      A vidi,i sam vidiš da jedan Portal jednog grada(i to kraljevskog!),bude prilićno praćen ali zanemarivo,ili bolje reći,nikako komentiran a to je više nego-tužno…
      Bili bi bolji “grad” da ovdje svatko od onih tko je pročitao nešto,dao svoj komentar ili mišljenje a još bolje,neki podatak ili informaciju iz prve ruke.
      Ovak nam na ovaj Portal vijesti donosi većimom RKC,a majku mu ljubim,nije baš nešto…..i onda se bunimo da koji klinac ta prokleta Koprivnica vodi ispred Križevaca,e pa lepo,zato kaj je sve jasno!Nismo za ništ i tak se vodimo!
      Nisam insajder,ja sam seljak ali nisam seljačina,kako god to netko mislio.Živjeti van grada ne znači biti negrađanin i da me boli uho za to kaj se u tom gradu,ma kojem bilo,radi i zbiva.
      Želim imati konkurenta u disciplini “svakom loncu poklopac” Ajte,ljudi,pa ovo ne grize,XD

  2. blefer piše:

    Aspro ili Crni Petar

    1. Aspro piše:

      Aspro.Ne pribjegavam kloniranju kao što to mnogi križevčanin voli.

  3. stef piše:

    Ti majmune misliš da si nešto bolji od svinje koju opisuješ samo zato jer uvrede kao fino upakiraš?

    1. Aspro piše:

      stef,a gledaj, komentare netko uzima zdravo za gotovo a netko ni ne trepne.
      Svinju nemam još al mi pajdo iz Slavonije čuva jednu i uskoro će k meni u dvorište,no,da prijeđem na bitno.
      Nisam li okarakteriziran kao komunistički smrad koji sere?
      Nemoj biti licemjeran i skoncentriraj se a istovremeno,i nemoraš,tvoja stvar.
      Fino pakiram?Nije to ništa kako tek znam i zato,nemoj misliti jer to neznaš.Uživaj u predivnoj rujanskoj večeri!

  4. stef piše:

    Aspro komunistički smrade, ajde ne seri više

    1. Aspro piše:

      Joj joj,pa ti stef stvarno nemaš kaj pisati nego vrijeđati Aspra.
      A Aspro se veseli svaki put kad s tim svojim ćevapima staneš tipkat po svojem kompjuteru,hehe!
      Vidim kakvih degenerika ima pa je i mojoj vijetnamskoj svinjici puno lakše jer još uvjek hoda na četiri noge a pametno je i više nego netko koji ide već na dvije.
      Ja po političkom uvjerenju nemam simpatije prema komunizmu ali taj sistem bi trebalo uvesti tako da ljudi poput tebe mogu javno izjaviti da oni nisu komunisti.Ovako savko svakome kaže da je komunjara i misli da je nekoga time uvrijedio,ma daaaaj!
      Još nisam počeo srati,čekam da više zineš,hihihihi.

  5. hanzek piše:

    vidi se da si glup i da pojma nemaš o željeznici. Vlak će doći majmune i tim jednim kolosijekom, samo za razliku od dvokolosiječne pruge neće ih moći biti puno.

    1. Aspro piše:

      Mali hanzek je pametan,vidi se iz Svemira.
      Fakat po kolosjeku može ić samo jedan vlak?!?Opako,to idem sad objaviti na Wikipediji koja ima veze nešto s vlakovima i željeznici!
      Oooop,zajeb!Neću moći jer si ti tamo i administrator i moderator i stučni urednik koji je dobitnik brojnih nagrada u inovacijama u željeznici i to sve tamo već piše….baš šteta………..

  6. Aspro piše:

    Pozdravljam!Koja lova se okreće u toj patvorini od unije da ti zlo dođe!Vlakovi će prometovati od Križevaca do granice s Mađarskom,ok,predpostavljam da se tu radi o transportu tereta,pa kako će onda taj silni teret doći u Križevce kad je i prema Zg i prema Bj pruga s jednim kolosjekom?Možda će teret dolazit novom autocestom…..he+ha!

Komentari su zatvoreni.