Ili pravo kino, ili odlazak ravnateljice knjižnice

Marjana_Janes_ZuljKRIŽEVCI – Zbog još uvijek neispunjenih najava da će u novom sjedištu križevačke Gradske knjižnice Franjo Marković proraditi i kinoprikazivačka djelatnost, ravnateljici Marijani Janeš Žulj trese se čelno mjesto u toj ustanovi. Naime, obećanje da će Križevci ponovno biti u redu gradova koji imaju kino bilo je jedno od predizbornih gradonačelnika Branka Hrga, a kako je multimedijalna dvorana u sklopu preuređenog bivšeg Doma HV-a potpuno završena, pa su se i odvrtjeli prvi filmovi, Hrgu se ni malo nije svidjelo objašnjenje ravnateljica Janeš Žulj da se sada tek razmišlja o programu prikazivanja, prema kojem bi se jednom tjedno ili dva puta mjesečno prikazivali umjetnički, dokumentarni i filmovi za djecu.

– Sada kada je projekt praktički u završnoj fazi vi meni dolazite s pričom o tematskim starim filmovima i ne znam čemu drugom. Ja ovo smatram da ste me u stvari zavlačili, da ste namjerno to radili i reći ću vam to ovako javno – ne bude li u toj dvorani radilo kino, legalno, na bilo koji način, budite uvjereni da će tom ustanovom upravljati netko drugi jer vi niste izvršili svoj zadatak, bio je jasan Hrg.

Kako upravo traje ugradnja nove stolarije na budućoj zgradi knjižnice, a zatim će se raditi i fasada, križevački gradonačelnik dao je ravnateljici rok do završetka tih radova. Grad će tako nakon deset godina uskoro imati pravo kino, doduše s 80 a ne 400 sjedala kao staro, ili novu ravnateljicu knjižnice. Pri tom nisu bila od veće koristi njezina opravdanja da se kao knjižna ustanova ne mogu baviti komercijalnom kinoprikazivačkom djelatnošću, te da nemaju osiguran novac za iznajmljivanje filmova; Hrg je neumoljiv.

– Nemojte se poigravati, ja ne želim od svojeg jezika raditi lopatu. Na pitanja građana puno puta sam odgovarao da će kino biti, nitko mi nikada nije ovakvu priču ispričao, a ja imam previše godina za dječje priče. Prema tome, ili ćete pronaći rješenje ili se zahvalite na obnašanju dužnosti ravnateljice knjižnice, rekao je križevački gradonačelnik ravnateljici Knjižnice.

Inače, još uvijek i za sada bezuspješno traju i pokušaji gradske vlasti da se riješi zgrade staroga kina; uskoro će biti raspisan i novi natječaj za prodaju, s početnom cijenom od 995 tisuća kuna za dvoranu i stan u sklopu iste zgrade. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
12 komentara
  1. stef piše:

    Aspro pa ti ni ne možeš biti gradonačelnik, vidiš da ne žele komuniste u ovom gradu

  2. bolfek piše:

    Ravnateljica više provodi vremena u Klubu kulture nego radi u knjižnici. Sad se nešto čudi ili…?

  3. Aspro piše:

    484 pregleda…..
    Grad letargije i žabokrečine,rekao bi neki pjesnik…..
    Aspro kaže=Uživajte u svojim uskogrudnim i nedefiniranim životima.
    Hvala Nebesima da New Helsinki nije bio kao Vi danas……

  4. prikan piše:

    Bilo je u startu jasno da to neće biti pravo kino budući da se najavljivala multimedijska dvorana. Zna se što je kino i kako izgleda, ne može nekakva višenamjenska dvorana glumiti kinodvoranu. Uostalom, zašto ne ponude neku parcelu Cinestaru pa će možda doći ovamo.

  5. Aspro piše:

    Tako nam i treba….jest.Žrtve koje ostaju kao posljedica nećemo brojati i osvrtati se njih.

    Nebih volio biti gradonačelnik ovog grada ni za brdo love!

  6. Slučajni prolaznik piše:

    Tak i treba… Ljudi su birali i izabrali… Tko se usprotivi velikom vođi tak i prođe… Apsolutno treba podržati ovakvu tiraniju, jer smo si ju i izabrali…

  7. danas piše:

    svi znaju kakav je to čovjek, pa dođu izbori i svi ga zaokruže…………..

  8. destiny piše:

    Mislim da je onakova multimedijalna dvorana gradonačelnikova ideja,trebalo bi pozvati sve koji planiraju graditi tako nešto da dođu u kž vidjeti kako se to ne radi,jer je dvorana potpuno nefunkcionalna,možda bi na tako lošem primjeru mogli i naplaćivati obilazak. Žena nije kriva,kriv je projektant i gradonačelnik koji je to podržao.

    1. anica žulj piše:

      Gradonačelniče, zar imaš u sebi toliko bešćutnosti i drskosti pa u ovo teško vrijeme bahatiti se i prijetiti otkazima? Bio si normalan za vrijeme rada s djecom počevši u Fodrovcu. Uistinu politika mijenja mozak.

  9. cuma piše:

    Nova kadrovska shema je već pripremljena, u vremenu pred nama vidjet ćemo koji nam to novi ljudski resursi dolaze iz HSS-ove kuhinje,,,,pitanje je da li uopće više ima mjesta za promjene jer osim straih zaaposlenih koje je također Hrg uhljebio i nema nikoga,,,,,zapravo ide na dobro, nakon što su pozaposlili stranačke prijatelje, rođake i kumove, kako je uostalom zaposlena i gđa Žulj, sad ide selekcija i kvalitativni progres,,,zapravo bravo Hrg!

  10. Aspro piše:

    Ma daaaaaj!!!!
    Kaj si Hrg umišlja,da može prijetiti nekome tek tako?!?
    Nebu išlo,gospodine.Gradonačelnik mora sam,ako već nema nekoga tko bi se bavio takvim stvarima,točno znati gdje,zašto,koliko i u koju namjenu idu novci za nešto što je gradu potrebno.
    Sad ispada da je jadna gospođa išla lagat i zavlačit gradsku vlast dok je ista razmišljala kak asfaltirat parking na ribogojilištu Čabraji……Ma dajte najte!
    Zakaj Vi niste još prodali zgradu gdje je bilo nekada svima nama drago kino “Kalnik”? Da nije netko preskočio “gazdu” pa zakasnio minutu?Ko zna kaj se tu odigrava al na našu nesreću,RKC nema takve informacije a naši lokalni novinari su u transu i nemaju pojma kaj se događa nego se čudim kad na Index.hr pročitam kak je premijer obrisao predsjednika HSS-a.Vječna slava lokalnom istraživačkom novinarstvu!

Komentari su zatvoreni.