Skupljanjem rabljene odjeće i obuće u Komunalnom već sutra do zaštite ozona

Foto: Humana Nova
Foto: Humana Nova
Foto: Humana Nova

Koprivnička podružnica Socijalne zadruge Humana Nova i Komunalno poduzeće Križevci priključuju se obilježavanju Međunarodnog dana zaštite okoliša u subotu u Križevcima, skupljanjem rabljene odjeće, tekstila, obuće i plastičnih vrećica. Akcija je, kaže Voditeljica Podružnice Socijalne zadruge Humana Nove Sonja Hlebar, 14. rujna već od 8 sati u Gundulićevoj 12, u dvorištu Komunalnog poduzeća. Tamo se stare stvari, za koje se misli da su izvan trenda, stare, ili ih se, jednostavno, više ne želi nositi, može dopremati sve do 13 sati. S takvim hlačama, majicama, cipelama…aktivisti Humane Nove postupit će poštujući Montrealski protokol – međunarodni sporazum o zaštiti okoliša, koji nalaže poduzimanje mjera za ukidanje potrošnje ozonu štetnih tvari. Jedna od mjera svakako je i recikliranje tekstila.
– Podaci, naime, govore da ponovnim korištenjem jednog kilograma pamučne tkanine smanjujemo ispuštanje 3,6 kilograma CO2 u atmosferu (a koji nastaje raspadanjem pamuka na odlagalištima). Socijalna zadruga Humana Nova ovim je putem već skupila i sortirala, ponovno koristeći i reciklirajući, više od 150 tona tekstila, uglavnom pamuka, navode iz sjedišta zadruge u Čakovcu.

20 godina CSF
Vezano
9 komentara
  1. prikan piše:

    Može, predlažem da počnemo samnom. 🙂

  2. vl piše:

    dragi i poštovani, ajde da osmislimo posao gdje će ljudi raditi i dobiti plaću za svoj rad, ova je akcija hvale vrijedna no ajde da i oni koji nemaju ništa, a stvarno žele i moraju raditi, idemo im naći posao i da dobe plaću kao i mi ostali.

Komentari su zatvoreni.