Iz Kapele izvukao soma od 2,3 metra i 63 kilograma

Foto: Mirjana Kudeljnjak
Foto: Mirjana Kudeljnjak
Foto: Mirjana Kudeljnjak

– Ni u ludilu nisam mislio da ću takvu ribetinu izvući, govori s vidnim olakšanjem Mirko Valec, Križevčanin koji je jutros oko 10 sati na jezeru Kapela upecao soma kapitalca, teškog 63 kilograma i  dugačkog 2,3 metra. Valec je ribu “dobio” na običan mamac za smuđa, a kaže da je borba s grdosijom trajala puna dva sata.

Foto: Mirjana Kudeljnjak
Foto: Mirjana Kudeljnjak

– Ribičijom se bavim tek desetak godina i to mi je najveći ulov, a mnogi takvu ribu ni ne vide, objašnjava Valec, još ne potpuno siguran oko sudbine kapitalnoga slatkovodnog predatora.

Nešto će se od njega, poručuje, spraviti za jelo, a obzirom na veličinu soma, rado će ulovom počastiti i susjede.

20 godina CSF
Vezano
26 komentara
  1. free piše:

    Ja sam mislio da je Aspro samo glup. ;-(

  2. unknow ribic piše:

    Kaj ce ti takva riba to meso nist ni ne valja smrdi po mulju puno pijavcia trebal si ju pusitit natrag i za godinu dana bi ju neko 10 kila težu ulovil stvarno ne kužim a joj i jesi ju obesil pa koji se ribic tak odnosi prema ribi

  3. Aspro piše:

    @ free
    Ja nisam bolestan i nemoram to dokazivati nikome a najmanje od najmanjeg tebi.
    Ko ti kriv kaj si zatucani čvaljavac koji ne kuži di je šupalj….
    Fulaš bit teme,opet!Skoncentriraj se više!

    1. vl piše:

      dečki, ribolov je da se love ribe, čoveku se posrečilo i naravno da je veselje………, i tak i treba.
      ja osobno ne bi nikada ubio medvjeda ili zaklao janje, ali to ne znači da nema onih koji u tome uživaju, itd. itd., i konačno sve je davno izmišljeno i za svakoga je nešto.

  4. free piše:

    Kkratko….Aspro je bolesnik koji se kuži u sve teme

  5. Darko Fureš piše:

    pokaži Renatu

  6. Aspro piše:

    @ Riba Popadalica…
    Palac gore za komentar!Ova pokojna riba nije nikakav extra specijalitet i njen kraj zaista nije trebao izgledati ovako.Obješen na remi za životinju koju sami hranimo u zatvorenom prostoru(čitaj:kotac) i lišavamo života da bi ju pojeli.Riba je izbjegla možda i stotine mamaca koje su Fair Play ribiči spustili ali eto,nije imala sreće a ni mozga pa se uvatila mamca baš ovog ribiča.
    Da se razumijemo,ja nisam ribolovac iz jednostavnog razloga,prvi put sam išao u ribičiju s frendom i taj dan su si ameri srušili WTC.Onak razočaran neulovom i još pod utjecajem kanabisa,odlučio sam da bi bilo bolje za čovječanstvo da se okanim lovit ribe.
    Svi koji love životinje,na kopnu,u zraku i u vodi a za to ne koriste isključivo samo svoje ruke su – impotenti muži.Zakaj?
    Zato kaj ni jastreb nema snajper da bi upucao voluharicu,nit vuk postavlja zamke da uhvatio srnu,ni medo nema blinker da upeca pastrvu,zato kaj ni žaba ne ispaljuje brdo sačme da se dokopa mušice.
    DANAS NUDIMO : SOM KAPITALAC ISPOD PEKE.1 kg/600 kn

  7. Riba Popadalica piše:

    “… još ne potpuno siguran oko sudbine kapitalnoga slatkovodnog predatora.”

    Dakle, ništa neizvjesnoga nema po pitanju sudbine kapitalnog vodenog predatora. Na nju je udaren štambilj zatvaranjem poklopca prtljažnika gospodina Valeca, koji će lešinu poput neke vrste bizarne atrakcije zainteresiranima izložiti obješenu o kuku u dvorištu kuće, kao da je riječ o nekoj turističkoj manifestaciji tipa “kak su klali i po vodaj mesarili naši stari”.
    Tako će ovaj rijedak trofej, čija je kakvoća mesa upitna dok količina istog debelo premašuje i apetite najvećih lakomaca i proždrljivaca, završiti po škrinjama zadivljenih susjeda, umjesto da mu je poklonjen poljubac i život puštanjem u dubinu nakon ribičkog nadmetanja koje se događa jednom, ili u najvećem broju slučajeva – nijednom u životu. Tim bi se postupkom ne samo pružila šansa prevarenoj ribi da dosegne neke nove rekorde, već bi se i naraštaju koji slijedi ostavio težak izazov, kao i ribičima sa svih strana koji bi se i sami rado okušali u sportskom okršaju sa zaista nesvakidašnjom nemani. Gospodin Valec i razdragano susjedstvo, ali i svi ostali zainteresirani i nezainteresirani, sportski ribolovci i laici, u sjećanje spremiti ružnu sliku obješenog trupla kao razglednicu s jedne od najvećih avantura koje naše skromne vode pamte. Od sporta ni “s”, od ribičke etike ni “e”, ostaju pune škrinje maščobe, nahranjen ego gospodina Valeca te tuga jednog dijela ribiča (u koji skromno ubrajam i sebe) koji će ovakve izvještaje pamtiti kao primjer negativnosti koji će se spominjati u odgoju nekih novih generacija ribiča. Za ove stare je izgleda prekasno.

  8. Riba Popadalica piše:

    Bravo i srdačne čestitke brkatom gospodinu na ulovu života, na vodi gdje je takav format sve samo ne očekivan. Palac dolje na nesportskom postupanju nakon lova, neka si gospodin kupi krmaču pa ju tako objesi štrikom ispred garaže. Ta je riba trebala i dalje plivati i tamaniti patuljane…

    1. aa piše:

      Odi u pi.. materinu riba

Komentari su zatvoreni.