Naši sugrađani, obrti i tvrtke na listi dužnika

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Kako je iz Ministarstva financija najavljivano, danas je objavljen popis građana i tvrtki poreznih dužnika. Od fizičkih osoba koje obavljaju djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji 189 je imena, a listu predvodi Ivica Bebek iz Kunovca s dugom teškim oko 4,7 milijuna kuna, što mu je na državnom popisu osiguralo visoko 14. mjesto. Na 2. mjestu dužnika u našoj županiji je Smiljana Blažek iz Koprivnice s 2,7 milijuna, a s milijunskim dugovima još su Ratko Prosenečki iz Vojakovačkog Kloštra, Stjepan Pugar iz križevačkog naselja Majurca, te Marijan Rođak iz Kloštra Podravskog.

Među tvrtkama ili kako zakon kaže, pravnim osobama, podravsko-prigorsku listu predvodi kalinovački Inženjer Branko Međurečan, čiji je ukupni iznos duga 12,4 milijuna kuna, a dvoznamenkasti je i drugoplasirane tvrtke, E-Two-Energy, poznata po namjeri gradnje bioenergane u Koprivničkom Ivancu, koja državi duguje 11,3 milijuna kuna. Na 3. mjestu poreznih dužnika iz našeg kraja s 8,5 milijuna poreznih potraživanja križevački je Čelik u stečaju, a slijede koprivnički Elin i Andro-kop s dugovima većim od pet milijuna kuna. Popis tvrtki od kojih država potražuje porez u našoj županiji u iznosu većem od 300 tisuća kuna. dugačak je 132 imena.

Među građanima pak Porezna uprava pobrojala je one s dugom većim od 15 tisuća kuna, i tu je točno 5047 Podravaca i Prigoraca. Za očekivati je da unatoč prijeporima oko objave popisa, nazivanog i stup srama, ona bude vrlo čitano štivo idućih dana. (RKC)

Možda vam se svidi

Komentari su zatvoreni.