Opremu nabavljala od muža i plaćala na ruke

Radakovićevu se tereti i da je propustom kao direktorica KPC-a omogućila tajnici Danijeli Modrić da pronevjeri više od 130 tisuća kuna

KRIŽEVCI – Suđenje Sandri Radaković, bivšoj direktorici Križevačkoga poduzetničkog centra (KPC), te knjigovotkinji i tajnici društva Danijeli Modrić nastavlja se početkom prosinca na Općinskom sudu u Križevcima.
Optužnica je podignuta lani u svibnju, ali rasprave dosad nisu odmaknule dalje od iskaza nekoliko svjedoka, među ostalim i zbog odgoda. Prema optužnici križevačkoga Državnog odvjetništva, bivšu direktoricu tereti se da je kao čelnica KPC-a tijekom 2004. godine nabavila informatičku opremu za potrebe društva od vlastitog muža, Darka Radakovića, te mu na ruke isplatila 12 tisuća kuna. Taj iznos nije naveden u poslovnim knjigama KPC-a, a sumnja se i da njezin muž nije bio ovlaštena osoba za prodaju takve vrste opreme.

Osim toga, Radakovićevu se tereti i da je od siječnja 2004. do listopada 2005. propustila kao direktorica nadzirati podizanje novca sa žiroračuna Križevačkoga poduzetničkog centra putem virmana pa je tim propustom omogućila drugooptuženoj Danijeli Modrić da bez ovlasti podigne i za sebe zadrži više od 130 tisuća kuna. Križevačka tvrtka, tvrdi Odvjetništvo, time je oštećena za taj iznos.
Bivšu direktoricu KPC-a, prema optužnici, tereti se i da je od siječnja 2004. do listopada 2005. propustila otvoriti i voditi knjigu blagajne pa se tereti da nije vodila poslovne knjige, što je prema zakonu morala činiti.

Drugooptužena Danijela Modrić, bivša knjigovotkinja i tajnica KPC-a, optužena je da je dio novca podignutog sa žiroračuna križevačkog društva u iznosu većem od 130 tisuća kuna zadržala za sebe čime je oštetila Križevački poduzetnički centar za taj iznos.
Sandra Radaković zbog tih je djela optužena za zloporabu položaja i ovlasti te kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa povredom obveze vođenja poslovnih knjiga i nesavjesnim radom u službi. Danijela Modrić, pak, optužena je za pronevjeru novca križevačkog KPC-a. Državno je odvjetništvo predložilo da se na glavnoj raspravi kao svjedoci saslušaju križevački gradonačelnik Branko Hrg, Zdenko Antolčić, Igor Lukša, Ljubica Anđelić, Jadranko Kovač i Davor Konfic.

Direktorica slušala ’laganice’

Sandra Radaković optužena je i za nedopuštenu uporabu autorskog djela jer je, prema optužnici, u prostorijama Križevačkog poduzetničkog centra imala ilegalan kompjutorski softver bez licenci te držala neovlašteno nasnimljen glazbeni CD. Direktorica je, tako, optužena i za neovlašteno snimanje ’laganica’ na CD naziva “Slow songs 3” na kojem su se našle pjesme Cat Stevensa, Procol Haruma, Rolling Stonesa, Erica Claptona, Tine Turner, Phila Collinsa i drugih izvođača.

Vezano

Komentari su zatvoreni.